Efter tyve år med nej, ser det endelig ud til at lykkes

April 17, 2024 by
Efter tyve år med nej, ser det endelig ud til at lykkes
Energi Vegger

Den gruppe landmænd, som har arbejdet for, at et nyt fælles biogasanlæg på Djursland skal blive en realitet, opgav samarbejdet med Nature Energy og etablerede istedet et samarbejde med Brdr. Thorsen Biogas I/S ved Nimtofte.

Målet var fra starten af, at opføre et stort biogansanlæg på Østenfjeldvej 9, Nimtofte, hvor Brdr. Thorsen i forvejen driver et gårdanlæg og har gjort det siden 2000.

Men placeringen af biogasanlægget har hele tiden været udfordringen, dog ser det nu ud til, at det bliver på Norddjurs.

Allerede tilbage i august 2023 blev der afholdt et borgermøde, hvor planerne for det nye biogasanlæg på Djursland blev fremlagt.

Den oprindelige idé om at lade anlægget ligge nær Djurs Sommerland blev forkastet af hensyn til turismen, og nu slås indbyggerne ved flere af de mulige lokaliteter for ikke at ende med biogasanlægget.

To områder var derfor efterfølgende i spil. Dels et 14 hektar stort areal lidt fra den oprindelige placering og så ved Kolstrup, som Syddjurs Kommune nu kigger på til formålet. 

Hensynet til borgerne ligger politikerne meget på sinde og ifølge formanden for erhvervs- og planudvalget i Syddjurs Kommune, Kasper Kolstrup Møller fra De Konservative, skal anlægget ligge et sted, hvor borgernes kan se sig selv i det.